Studiespesialisering

Studiespesialisering er - som navnet sier - det utdanningsprogrammet som gir den beste og bredeste studiekompetansen som grunnlag for mange studier på høyskole- og universitetsnivå. I tillegg til generell studiekompetanse, kan du ved å velge bestemte programfag få spesiell studiekompetanse som kreves til noen studier.

Vi anbefaler studiespesialisering hvis du tenker på yrker som for eksempel advokat, arkitekt, ingeniør, lege, prest, lærer, politi, revisor, sosionom, sykepleier, tannlege, økonom eller veterinær. Også til mange andre yrker gir studiespesialisering et godt grunnlag for utdanning.

Det første skoleåret (Vg1):
Fagene dette første året er fellesfag: Norsk, Engelsk, Naturfag, Matematikk, Samfunnsfag, Geografi, Kroppsøving og ett av fremmedspråkene Fransk eller Spansk. Spansk hos oss krever at du har hatt Spansk i ungdomsskolen. Hvis ikke må du velge Fransk som begynneropplæring

De to siste årene (Vg2 og Vg3)

Omtrent halvparten av timene er i fellesfag (Norsk, Historie, Religion og kroppsøving), mens resten er programfag som man velger selv etter interesse og anlegg. Programfagene er delt opp i to programområder: realfag og språk/samfunnsfag/økonomi.

Vi har følgende programfag:

Vg2: Fransk I, Fysikk 1, Internasjonal engelsk, Kjemi 1, Matematikk R1, Psykologi 1, Sosiologi og sosialantropologi, Spansk II, Matematikk 2MP, Matematikk 2MT

Vg3: Biologi 2, Entreprentørskap og bedriftsutvikling 2, Fransk I+II, Kjemi 2, Matematikk R2, Psykologi 2

Hver elev må velge tre-fire ulike programfag. Det finnes visse retningslinjer/krav for fagvalget. Avdelingsleder og rådgiver ved skolen kan gi mer informasjon om dette.

Publisert av Freddy Oftedal. Sist endret 10.06.2015
  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert
vennligst vent...

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

• {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}