Til deg som skal begynne som elev ved Andøy videregående skole

Ellen.jpg - Klikk for stort bilde

Gratulerer med skoleplassen, og velkommen som elev ved Andøy videregående skole. Vi håper du får en fortsatt fin sommer, og at du er godt motivert til å ta fatt på læringsarbeidet ved oppstart av nytt skoleår.

Skolestart

Skolen begynner mandag 22. august. Oppmøte for alle elever i skolens kantine kl. 09:00.

I løpet av de første par skoleukene legger vi opp til «uteskole/tur» for elever på VG1, med tilbud/mulighet for overnatting i lavvo/telt (værforbehold). Det er en fordel om tilreisende elever da har med sovepose og liggeunderlag.

Skoleruta for skoleåret 2016/2017 finner du her.

Gratis læremidler
Alle elever i videregående skole skal ha gratis læremidler. Bøkene lånes ut gjennom skolens bibliotek. Låneforholdet formaliseres gjennom en egen avtale. Du må fylle ut avtaleskjema i 2 eksemplar og ta dem med ved skolestart.
Avtaleskjema finner her (PDF, 107 kB)

Obligatorisk bruk av bærbar PC

Fylkestinget har vedtatt obligatorisk bruk av bærbare datamaskiner i de videregående skolene i Nordland. Alle elever skal bruke datamaskiner innkjøpt av Nordland fylkeskommune. Elever som begynner på VG1 får utlevert PC ved skolestart. Nærmere informasjon om PC – ordningen finner du på www.nfk.no/pciskole. Leieforholdet formaliseres gjennom en egen avtale. Du må fylle ut avtaleskjema i 2 eksemplar og ta det med ved skolestart.
Avtaleskjema finner du her. (PDF, 146 kB)

Elever på VG2 og VG3 ST benytter samme PC som tidligere år.

Elever på VG3 romteknologi får låne PC av skolen. Avtale fås ved skolestart.

Hybler
Skolen kan være behjelpelig med å skaffe hybler ved å sende ut oversikt over aktuelle utleiere. Ta kontakt med skolen på tlf. 76 11 56 20 for å få tilsendt hybelliste. Du må selv ta kontakt med aktuelle utleiere, og skole har ikke noe ansvar i forhold til leieforholdet.

Stipend og lån
Etter at du har fått bekreftet skoleplass kan du søke om støtte (lån og/eller stipend). Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend. Husk at du må søke for å få stipendet. Du finner Lånekassens nettsøknad på www.lanekassen.no. Du må logge deg på med MinID.

Kartleggingsprøver
Vi gjør oppmerksom på at det blir gjennomført obligatoriske kartleggingsprøver i lesing og regning for elever på VG1. Prøvene gjennomføres i løpet av de første skoleukene. Nordland fylkeskommune har også besluttet å gjennomføre den frivillige kartleggingsprøven i engelsk. Mer informasjon finner du her: http://www.udir.no/Vurdering/Kartlegging-videregaende-opplaring/

Skoleskyss
Alle skyss-berettigede elever (skyssgrense på 4 km) får elektronisk skolekort. Skolekortet skal vare i flere år, og dersom du allerede har skolekort kan du bruke samme kort i år. Kortet oppdateres elektronisk. Dersom du ikke har skolekort fra før, må du fylle ut søknad om skoleskyss og levere det inn ved skolestart.
Du finner skjema for å søke om skoleskyss her: https://www.nfk.no/Handlers/fh.ashx?MId1=5088&FilId=33104

Elever som skal begynne på romteknologi
Elever fra andre fylker enn Nordland må levere inn kopi av kompetansebevis fra VG1 elektrofag og VG2 data og elektronikk ved skolestart. Dette for at vi skal kunne skrive ut vitnemål på slutten av skoleåret. Kopien av kompetansebeviset må være godkjent dvs. stemplet «rett kopi».

Vi ser fram til å ha deg som elev hos oss, og ønsker velkommen til et nytt og lærerikt skoleår.

Dersom du har spørsmål i forbindelse med skolestart kan du ta kontakt med skolen på tlf. 76 11 56 20, eller komme innom. Ekspedisjonstiden i sommerferien er mellom kl. 09.00 og 14:00.

Ellen Ingebrigtsen
- rektor -