Du er her:

Andøy først med fyrtårn

Fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen (Ap)  - Klikk for stort bildeFylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen (Ap) Thor-Wiggo Skille Andøy videregående skole er den første skolen i Nordland som er miljøfyrtårnsertifisert.

Etter regional plan - klimautfordringene i Nordland 2011-2020, er det vedtatt at Nordland fylkeskommune skal jobbe aktivt for å sertifisere sine videregående skoler. Først ut er Andøy videregående skole.

- Tidligere har det vært gjennomført prosjekter om miljøsertifisering, og enkelte studiesteder har vært godkjent. Men nå er altså Andøy videregående skole først ut med en komplett sertifisering, forteller fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen (Ap).

Gjøres systematisk

Alle de videregående skolene i Nordland skal etter planen være sertifisert innen utgangen av 2017.

- Miljøfyrtårnsertifisering handler i stor grad om systematisk internkontroll. Det handler om å gjøre driften både energieffektiv og bærekraftig i bred forstand. Dette er krav som settes til samfunnet. Da skal det bare mangle at også Nordland fylkeskommune tar sitt ansvar. Miljøfyrtårnsertifiseringen av Andøy videregående skole er den konkrete gjennomføringen av det vi har vedtatt i den regionale planen, avslutter utdanningsråd Hild-Marit Olsen.

Fant du det du lette etter?