Du er her:

Til elever ved Andøy videregående skole høsten 2019

Klikk for stort bilde

Gratulerer med skoleplassen, og velkommen som elev ved Andøy videregående skole. Vi håper du får en fortsatt fin sommer, og at du er godt motivert til å ta fatt på læringsarbeidet ved oppstart av nytt skoleår. Vi ser fram til å treffe deg, og er motivert til å bidra for at du skal lykkes med utdanningen din.

Skolestart

Skolen begynner mandag 19. august. Oppmøte for alle elever i skolens kantine kl. 09:00.

I løpet av de første par skoleukene legger vi opp til en del aktiviteter sammen med klassen for at dere skal bli bedre kjent med oss og hverandre. For elever på Vg1 kan det bli aktuelt med «uteskole/tur», med tilbud/mulighet for overnatting i lavvo/telt (værforbehold). Det er en fordel om tilreisende elever da har med sovepose og liggeunderlag.

Skoleruta for skoleåret 2019- 2020 finner du her. (PDF, 64 kB)

Gratis læremidler
Alle elever i videregående skole skal ha gratis læremidler. Skolebøkene lånes ut gjennom skolens bibliotek. Låneforholdet formaliseres gjennom en egen avtale/kontrakt. Når inntaket er klart vil det gå ut en egen SMS til elevene med lenke til kontraktsmodulen og nærmere informasjon. Du må selv holde deg med annet skolemateriell f.eks. skriveutstyr, kladdebøker, permer, gymtøy, arbeidstøy o.l.

 

 

Obligatorisk bruk av bærbar PC

Fylkestinget har vedtatt obligatorisk bruk av bærbare datamaskiner i de videregående skolene i Nordland. Alle elever skal bruke datamaskiner innkjøpt av Nordland fylkeskommune. Elever som begynner på VG1 får utlevert PC ved skolestart. Nærmere informasjon om PC – ordningen finner du på www.nfk.no/pciskole. Leieforholdet formaliseres gjennom en egen avtale/kontrakt. Når inntaket er klart vil det gå ut en egen sms til elevene med lenke til kontraktsmodulen og nærmerer informasjon.

Elever på VG2 og VG3 ST benytter samme PC som tidligere år.

Elever på VG3 romteknologi får låne PC av skolen. Avtale fås ved skolestart.

Hybler
Skolen kan være behjelpelig med å skaffe hybler ved å sende ut oversikt over aktuelle utleiere. Ta kontakt med skolen på tlf. 75 65 61 00 for å få tilsendt hybelliste. Du må selv ta kontakt med aktuelle utleiere, og skole har ikke noe ansvar i forhold til leieforholdet. 

Stipend og lån
Etter at du har fått bekreftet skoleplass kan du søke om støtte (lån og/eller stipend). Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend. Husk at du må søke for å få stipendet. Du finner Lånekassens nettsøknad på www.lanekassen.no. Du må logge deg på med MinID.

Prøver
Vi gjør oppmerksom på at det blir gjennomført kartleggingsprøver og frivillige lærings- og karakterstøttende prøver for elever på VG1. Prøvene gjennomføres i løpet av de første skoleukene. Du kan lese mer om dette her: http://www.udir.no/Vurdering/Kartlegging-videregaende-opplaring/

Skoleskyss
Alle skyss-berettigede elever (skyssgrense på 4 km) får elektronisk skolekort. Skolekortet skal vare i flere år, og dersom du allerede har skolekort kan du bruke samme kort i år. Kortet oppdateres elektronisk. Dersom du ikke har skolekort fra før,  kan du søke om skoleskyss på nettet. Du finner mer informasjon om skoleskyss her: https://www.nfk.no/tjenester/samferdsel/skoleskyss/

Vi ser fram til å ha deg som elev hos oss, og ønsker velkommen til et nytt og lærerikt skoleår. Dersom du har spørsmål i forbindelse med skolestart kan du ta kontakt med skolen på tlf. 75 65 61 00, eller komme innom. Ekspedisjonstiden i sommerferien er mellom kl. 09.00 og 14:00.

 

Med vennlig hilsen
Ellen Ingebrigtsen
- rektor -

Fant du det du lette etter?